side_banner

nyheter

Hvordan måle askeinnholdet i cellulose nøyaktig


Innleggstid: Jul-04-2023

Nøyaktig måling av askeinnhold er avgjørende i ulike bransjer som utnytter cellulose som råstoff.Å bestemme askeinnholdet gir verdifull informasjon om renheten og kvaliteten til cellulose, samt dens egnethet for spesifikke bruksområder.I denne artikkelen vil vi utforske trinn-for-trinn-prosessen for nøyaktig måling av askeinnholdet i cellulose.

Prøveforberedelse:
For å begynne, skaff en representativ prøve av cellulose for analyse.Sørg for at prøven er homogen og fri for forurensninger som kan påvirke målingen.Det anbefales å bruke en stor nok prøvestørrelse for å ta høyde for eventuelle inkonsekvenser i materialet.

Forveiing:
Bruk en analytisk balanse med høy presisjon, vei en tom og ren smeltedigel eller porselensfat.Registrer vekten nøyaktig.Dette trinnet etablerer taravekten og gjør det mulig å bestemme askeinnholdet senere.

Prøveveiing:
Overfør forsiktig en kjent vekt av celluloseprøven til den forhåndsveide digelen eller porselensfaten.Igjen, bruk den analytiske balansen for å bestemme vekten av prøven nøyaktig.Registrer vekten av celluloseprøven.

Askeprosess:
Plasser den ladede digelen eller fatet som inneholder celluloseprøven i en muffelovn.Muffelovnen bør forvarmes til en passende temperatur, typisk mellom 500 og 600 grader Celsius.Sørg for at temperaturen opprettholdes gjennom hele askeprosessen.

Ashing Varighet:
La celluloseprøven gjennomgå fullstendig forbrenning eller oksidasjon i muffelovnen i en forhåndsbestemt varighet.Asketiden kan variere avhengig av arten og sammensetningen av celluloseprøven.Vanligvis tar askeprosessen flere timer.

Avkjøling og uttørking:
Når askingen er fullført, fjern digelen eller fatet fra muffelovnen med en tang og plasser den på en varmebestandig overflate for å avkjøles.Etter avkjøling overføres digelen til en ekssikkator for å hindre fuktighetsabsorpsjon.La digelen avkjøles til romtemperatur før veiing.

Etterveiing:
Bruk den samme analytiske vekten til å veie digelen som inneholder askerestene.Sørg for at digelen er ren og fri for løse askepartikler.Registrer vekten av digelen med askerestene.

Beregning:
For å bestemme askeinnholdet trekkes vekten av den tomme digelen (taravekt) fra vekten av digelen med askerester.Del den oppnådde vekten med vekten av celluloseprøven og gang med 100 for å uttrykke askeinnholdet i prosent.

Askeinnhold (%) = [(Vekt av smeltedigel + askerester) - (Tarevekt)] / (Vekt av celluloseprøve) × 100

Nøyaktig måling av askeinnholdet i cellulose er avgjørende for å vurdere dens kvalitet og egnethet for ulike bruksområder.Ved å følge trinn-for-trinn-prosessen som er skissert i denne artikkelen, kan man oppnå pålitelige og presise resultater.Det er viktig å opprettholde nøye kontroll over veieprosessen, temperaturen og varigheten av askingen for å sikre nøyaktige målinger.Regelmessig kalibrering og validering av utstyr er også avgjørende for å sikre påliteligheten til analysen.

123