side_banner

nyheter

Her er en revidert oppskrift på sement med en modifisert andel hydroksypropylmetylcellulose (HPMC) tilsatt:


Innleggstid: Jul-09-2023

Hjemmelaget sementoppskrift med HPMC

 

Ingredienser:

 

4 deler Portland sement

4 deler sand

4 deler grus eller pukk

1 del HPMC (hydroksypropylmetylcellulose)

Vann (etter behov)

Bruksanvisning:

 

I en stor beholder eller blandebalje kombinerer du Portland-sement, sand og grus/pukk i forholdet 4:4:4.Denne andelen sikrer en balansert blanding for en sterk og holdbar sement.

 

Bland de tørre ingrediensene grundig med en spade eller mikseverktøy til de er godt blandet og danner en jevn blanding.Dette vil sikre at sementen har jevn styrke og holdbarhet.

 

Bland HPMC med vann i en separat beholder.Den anbefalte andelen HPMC som skal tilsettes er typisk 0,2 % til 0,3 % av vekten av den totale tørrblandingen.Beregn den nødvendige mengden HPMC basert på vekten av sementblandingen.For eksempel, hvis du har totalt 1 kilo tørr blanding, vil du legge til 2 til 3 gram HPMC.

 

Hell HPMC-blandingen sakte i de tørre ingrediensene mens du hele tiden blander.Tilsett vann gradvis etter behov og fortsett å blande til blandingen når en brukbar konsistens.Vær forsiktig med å tilsette for mye vann, da det kan svekke sementens styrke.

 

Bland hele blandingen grundig i noen minutter til alle ingrediensene er jevnt fordelt og ønsket brukbar konsistens er oppnådd.Sementen skal holde formen når den formes til en kule, men fortsatt være formbar nok for enkel påføring.

 

Når sementen er blandet til ønsket konsistens, er den klar til bruk.Påfør sementen på ønsket overflate med en sparkel, for å sikre jevn dekning og riktig komprimering.

 

La sementen herde og herde i henhold til produsentens instruksjoner.Dette innebærer vanligvis å holde sementen fuktig ved å dekke den med en fuktig klut eller plastfolie i noen dager.Tilstrekkelig herding er avgjørende for at sementen skal oppnå maksimal styrke og holdbarhet.

 

Merk: Andelen av HPMC kan variere avhengig av spesifikke krav eller produsentens anbefalinger.Det anbefales å konsultere produktdatabladet eller kontakte HPMC-produsenten for nøyaktige instruksjoner om riktig andel av HPMC som skal tilsettes til sementblandingen.

 

Husk å følge alle sikkerhetsregler og retningslinjer når du arbeider med sement, inkludert bruk av verneklær, hansker og vernebriller, og sørge for riktig ventilasjon i arbeidsområdet.

 

Nyt å bruke din hjemmelagde sement med de ekstra fordelene med HPMC, som kan forbedre bearbeidbarheten og den generelle ytelsen i ulike applikasjoner!

1688718440882